Recension - Feng huang milan dancong

Recension - Feng huang milan dancong

Feng huang milan dancong är ett underbart te som jag dricker alldeles för lite. Den passar jättebra ihop med torkad frukt eller bär och funkar både i gong fu cha (kinesisk teceremoni) och i en vanlig kopp utan ceremonier

Vad är det för te?
Feng huang milan dancong är ett oolong som är ganska lätt oxiderat, kanske inte den lättaste men ändå åt det lätta hållet. 

Du kan hitta den här

Utseende

De torra bladen är mörkt grön-bruna, nästan svarta och sernästan ut som små pinnar
De blöta bladen har en ljusare färg och ett mer "mjukt" utseende,nu ser man att det är blad även om dom tar några omgångarinnan dom inte alls ser ut som "pinnar"
Drycken har en ljus gyllenbrun färg,nästan som nytappad honung fast mer genomskinlig..

Doft
Doften på de torra bladen har en ganska tydlig fruktig ton med lite kaffe och mycket "oolongdoft"
Doften på de torra bladen är mycket mer frisk men fortfarande finns det tydliga toner av kaffe och oolong.
I drycken blir kaffetonerna mer framträdande även om man i bakgrunden kan känna det fruktiga.

Tillagning
Jag använde 3g te till 2 deciliter vatten i 100 grader i 1 minut. Andra omgången 1½ minut.
Sedan ökade jag tiden med ungefär en minut per gång

Smaken
Först känner du de fruktiga som senare tas över mer och mer av kaffe och oolong tonerna. Den har en god eftersmak och sval och kall blir de fruktiga tonerna ännu mer tydliga

Slutresultat
Detta är en riktig favorit även om jag tyvärr inte dricker den till vardags.Jag tror den passar både till den som är van oolongdrickare och den som vill testa finare tesorter.Även kaffeälskaren kan nog tycka om denna bara man inte tror att kaffetoner innebär att det smakar starkt av kaffe.


edit: Tyvärr finns denna inte att få tag på för tillfället