Veganska terecept

Veganska terecept

Idag är det internationella vegandagen och därför hade jag tänkt tipsa om en del veganska terecept. För te är ju normalt sett är ju te veganskt*

Det finns såklart många sätt du kan använda te i vegansk mat, exempelvis kan Lapsang souchong användas för att ge en rökig smak i grytor och pastasåser och på så sätt, om du saltar lite extra ersätta smaken av bacon.

Men många av våra recept på sidan är veganska eller kan lätt bli veganska.

Exempelvis så är terökt tofu ett måste på mitt julbord och även annars kan det vara passande. Dessutom så är terökt tofu det enda sättet jag själv klarat av att tillaga tofu så det blir gott och enda sättet min man äter tofu så det är något värt att testa även för den som inte gillar tofu.

De nypublicerade Pu-erh havrekakorna är också helt veganska förutom att dom är goda. Dom är dessutom gjord på olja så du slipper margarin om du är en margarinvägrare.

Matchakakorna är inte i ursprungsreceptet veganska men dom är lätt att göra veganska, faktum är att de matchakakor som är på bilden är helt veganska. Det enda du behöver göra är att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och ägget mot en blandning av fiberhusk och vatten

*Vissa smaksatta teer innehåller mjölkprodukter i form av kola eller yoghurt men det är väldigt ovanligt och ingenting som finns i vår tebutik.