Grönt te

Grönt te är det te som är på frammarsch i Sverige och jag förstår varför. Grönt te är nyttigt, vackert, gott, ja helt enkelt underbart.
Det gröna teet kommer från samma buske som tex svart te, det har däremot behandlats annorlunda efter skörd. När grönt te skördats så hettas det upp och det är det som hindrar det från att oxidera (oxidering är det som tex gör svart te just svart). Det ger grönt te sin härliga gröna färg, sin speciella smak och egenskaper. 

Grönt te är underbart varierat och kan till och med se ut på olika sätt. Tex kan det rullas i olika former som Jasmin tai mu long zhu eller malas till ett pulver som matcha och användas i allt från den japanska teceremonin till glass.

Har du inte testat grönt te förut så är det dags att testa, tex med våra provpåsar. Hittar du inte det du söker? Du kan alltid tipsa oss genom att kontakta oss, kanske jag jag ta hem just ditt favoritte. Vill du lära dig mer om grönt te så kan du gå in på "Om te" där det finns en hel del kul info om te och det kommer bara att komma mer!

Vidare till

Svart te - Grönt te - Övriga teer - Örtteer och rooibos - Tillbehör - Prenumerera på te - Provpåsar - Provsmakningar och föreläsningar 

"Kallt te och kallt ris kan föredragas - men aldrig ord utan värme." 


Kinesiskt ordspråk