Övriga teer

Välkommen in i de mer ovanliga teernas värld. Nej du kommer inte hitta rött te här även om det inte har en egen kategori, är det rött te som du är ute efter så ska du istället gå vidare till "Örtteer och rooibos". Men gå inte vidare än. Här inne kan du nämligen hitta lyxiga, ovanliga och helt enkelt fantastiska teer.
Du hittar bland annat vitt te här. Vitt te är från den absolut första skörden på året och skördas då bladen ännu har lite vitt fjun på sig. Det soltorkas också och därför kan det oxidera lite men avskräcks inte för det. Det är inte farligt att te oxideras det är bland annat det som gör svart te svart.
Det finns också oolong här, vilket är ett te som oxiderat lite men inte fullt ut vilket gör det, lite förenklat till ett mellanting mellan svart och grönt te.
Också gult te oxiderar lite, men ytterst lite. Gult te är ett riktigt lyxigt te som förr bara kejsaren av Kina fick dricka men nu kan du få tag i det här.
Sist men inte minst har vi pu-erh som är ett spännande te som har lagrats, men det är inte vilket gammte som helst utan det ska lagras och faktiskt så blir det bättre med åren.
Du kan också hitta blommande teer, även om det kan vara svart eller grönt. Blommande teer är ett riktigt konstverk, kanske något som passar som present till en teälskare som redan har allt?

Var inte rädd att kontakta oss om du har några frågor eller undrar om jag kan ta hem ett speciellt te. Du kan också läsa mer om de olika tesorterna inne på "Om te"

Vidare till

Svart te - Grönt te - Övriga teer - Örtteer och rooibos - Tillbehör - Prenumerera på te -Provpåsar -
Provsmakningar och föreläsningar 

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket." 


Lu Yu (800-talet)