2012 Bu lang sheng provpåse

59 kr

På bordet med bröllopspresenter ligger ett paket. Ett paket som doftar jord och djupa skogar, med små blad för att önska långt äktenskap. Något som brudparet på sitt silverbröllop njuter av tillsammans.

Bu lang sheng är ett grönt pu-erh som skördades våren 2012 i Ba Da bergen i Yunnan provinsen i Kina. Teet handplockas på 1400 m höjd och får torka i solen innan det lagras.

Detta te är lagrat i 2 år men du kan med fördel fortsätta att lagra det ännu längre för att få en mildare smak.

Smaken är välbalanserad med en ton av bitterhet i, vill man att den ska bli mindre bitter så kan man lagra teet på en plats fri från sol, doft, hetta och fukt i några månader upp till flera år.

Detta te kan med fördel "tvättas" innan man dricker det (man häller bort första bryggningen som då kan vara kortare än vad den ska vara).

Ingredienser: Grönt pu-erh te

Mängd: 30g

Ursprung: Ba Da bergen, Yunnan provinsen, Kina.

Bryggning: Till 2 dl vatten används 4 g te

Första bryggningen: 100 grader varmt vatten i 2 min

Andra bryggningen: 100 grader varmt vatten i 2 min

Tredje bryggningen: 100 grader varmt vatten i 2 min

Bäst före: 12/2034