FAQ - Vanliga frågor

Här inne kan du hitta svaren på vanliga frågor

Frågor om butiken och hur du handlar

Varför är de flesta påsarna på 70g istället för 1hg?

De flesta teer här inne på Tealovers är i lite högre prisklass än vanliga butiker. Det gör att många inte dricker våra teer till vardags och te är ju en färskvara. Därför vill vi undvika att sälja för stora kvantiteter åt gången. Om en kund vet att den dricker mycket av samma te eller vill köpa pu-erh som kan lagras i flera år så finns det påsar på 250g under varje te.


En annan anledning är att många av teerna här inne i Tealovers är storbladiga teer som har mycket volym per hekto. Det skulle helt enkelt kräva väldigt stora påsar på vissa teer och ju större påsarna är ju dyrare blir frakten.

Vilket te rekommenderar du?

Detta är en ganska svår fråga eftersom alla har olika smak, ett te som jag verkligen älskar kanske du ogillar tex.

Ett sätt att hitta rätt te är att fråga sig först vad man vanligtvis dricker. Är det svart eller grönt te? Eller kanske något annat te? Gillar du smaksatt eller osmaksatt te? Sen när du tänkt efter vad du vanligtvis dricker ska du fråga dig själv. "Vill jag dricka det jag vanligtvis dricker eller testa något helt nytt?

Vill du dricka ditt vanliga smaksatta svarta te så kan du exempelvis gå in på "svart te" men känner du att du är mer äventyrlig av dig kan du gå in på exempelvis "övriga teer".

Ett tips är sen att köpa provpåsar av de teer som du är nyfiken på, då får du hem 10-30g te beroende på te vilket oftast är nog med te för att skapa sig en uppfattning om teet


Självklart kan du fråga mig också antingen via chatten om jag är online eller via "Kontakta oss"

Varför har du inte gratis frakt?

Jag önskar att jag skulle kunna ge alla gratis frakt men

frakt kostar och vissa av mina teer är så billiga att jag skulle gå back varje gång någon beställde små mängder. Därför har du fri frakt då du köper över 500:- då kan vinsten för teet bära kostnaden för frakten.

Vill du ha gratis frakt får du helt enkelt se till att du kommer över 500:- eller passa på de gånger jag har kampanj med fri frakt.

Följ oss på facebook och instagram så är chansen större att du märker när det är sådana kampanjer.

Varför är teet dyrt/varför höjde du priset på mitt favoritte?

Te är en odlad växt och fortfarande skördar och produceras ofta många teer för hand. Det drar upp priset. Dessutom så kan väder och lokala oroligheter dra upp priset på teer från vissa områden och höjer våra grossister och producenter sina priser så måste jag höja mina priser. Jag önskar att jag inte skulle behöva det men det finns fler kostnader än bara teet och pengarna jag får in måste täcka det.

Vill du köpa det mest ekonomiska teet så ska du köpa storpack på 250g, dom är helt klart billigast per kilo.

Ett annat tips är att använda samma teblad många gånger, det drar ner priset drastiskt på den färdiga drycken.

Varför har du inte rött te?

Det har vi, eller  vi har närmare bestämt rooibos vilket är det korrekta namnet på rött te. Rooibos, både röd och grön rooibos hittar du under "Örtteer och rooibos"

Varför har du så lite teer/Varför har du så lite te av x?

Te är en färskvara och eftersom jag vill att du ska ha så färskt te som möjligt köper jag ofta hem så små kvantiteter jag kan. Säljer ett te dåligt och hinner gå ut så beställer jag inte hem nytt te av den sorten förrän den efterfrågas.

Du kan alltid fråga om jag kan ta hem ett te du är nyfiken på, ofta går det om jag vet att jag har en-två köpare som är intresserade.

Frågor om te och tetillbehör

Innehåller te koffein/tein

Allt te kommer från samma växt och den växten innehåller koffein* så allt te innehåller koffein

Alla örtteer innehåller däremot inte koffein då vill du ha något koffeinfritt så ska du kolla på örtteer och rooibos.

Vissa örtteer innehåller däremot också koffein, det enda örtte här som innehåller koffein är Yerba mate. Finns det koffein i ett örtte så står det i produktinformationen

*Tein är ett gammalt namn på koffein. Nu går det under namnet koffein

Vad är oolong/Pu-erh/gult te/vitt te

Här på Tealovers finns alla 6 tesoerterna, dessa är svart te, grönt te, vitt te, gult te, oolong och pu-erh. Vissa är inte jättevanliga men alla kommer från samma tebuske det är vara hur den behandlas efter skörd som skiljer dom åt.

Vill du veta mer om just vad som skiljer dom åt kan du kolla på "om te"

Hittade du inte det du sökte? Kontakta då via informationen nedan eller fråga i chatten

Kontakt

Tealovers
Järnvägsgatan 32B

92131, Lycksele

info@tealovers.se

eller

073 079 72 55