Matchakakor

Matchakakor för de flesta ca 50 st

ingredienser:

125g mjölkfrittmargarin, margarin el smör

1½ dl socker

2 tsk vaniljssocker

1 msk siktad matcha midori eller mer (alla känner inte smaken av matcha på så lite matcha)

1 ägg (kan bytas ut mot ca 3/4 dl vatten med pshyllium husk för helt veganska kakor)

4 dl potatismjöl

 Sätt ugnen på 175 grader (gäller både varmluft och vanlig ugn jag använde varmluft).

Rör samman matfett, socker, vaniljsocker och matcha (enklast att använda händerna + man får en fin grön färg på dom ). Tillsätt ägget och arbeta sist in potatismjölet. Knåda degen lite lätt.

Gör små kulor (jag använde matskedsmått för att få dom lika stora), lägg dom på en smort plåt eller på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dom med en gaffel.

Grädda dom mitt i ugnen i 10-15 minuter, låt svalna. Ät och njut.