Pu-erh havrekakor

Dom här havrekakorna är ett perfekt sätt att använda pu-erh, särskilt om det inte riktigt vad din kopp te. Havrekakorna får nämligen inte någon jättestark smak av pu-erh utan får bara en djupare och mustigare smak. Dom är dessutom enkla att göra glutenfria och superenkla att göra, perfekt för den som är nybörjare eller vill baka med hela familjen.


Ingredienser ca 15-20 stycken


¾ dl farinsocker

¾ dl stark pu-erh tex pu-erh superior

¾ del olja

2 tsk vaniljsocker 

2 krm salt

1 dl kokosflingor

½ dl bovetemjöl eller 1 dl grahamsmjöl

½ dl sojamjöl

2 dl stora havregryn 

½ dl russin


  • Sätt ugnen på 200 grader och gör din pu-erh dubbelt så stark som du brukar. Låt teet svalna något

  • Blanda de första fem ingredienserna.

  • Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.

  • Klicka ut smeten på en ungsplåt med bakplåtspapper, jämna ut kakorna så de blir platta och runda.

  • Grädda mitt i ugnen i 10-15minuter.


Tips, dricker du inte pu-erh så kan du köpa en påse på 30 gram enbart till kakorna. 

För glutenfritt. Använd bovetemjöl istället för grahamsmjöl och se till att havregrynen är fria från gluten