Terecept

Recept

Te är bra till annat än att bara dricka som det är, det går att använda i både matlagning, bakning, drycker och mycket mer.


Testa att baka med te 

Te är en underbar och spännande ingrediens i bakverk som går att använda på olika sätt. Det enklaste är att använda matcha. Det malda gröna teet från Japan. Med matcha kan du ge det mesta smak av te. Men det finns även andra sätt att använda te i bakning. Exempelvis så används extra starkt te i pu-erh havrekakorna eller som i Earl grey muffins där teet drar i matfettet. Använd te då du lagar mat

Te är också en underbar ingrediens i matlagning. Det går att göra både avancerat och enkelt. En av de mer avancerade är att använda te för att röka mat, som exempelvis terökt tofu

Men det går att göra det betydligt enklare, ett enkelt sätt att använda te i matlagning på ett gott sätt är att använda Lapsang souchong i exempelvis grytor eller marinader för att få en lätt rökig smak.

Eller använd te i allt möjligt gott

Te kan användas i mycket annat gott som godis, glass, drinkar och mycket mer. En favorit hos oss är teglass som kan vara superenkelt att göra. 

Testa själv och låt fantasin flöda