Tesmör

Tesmör

Tesmör är enkelt att göra och perfekt till exempelvis bakad potatis eller kanske stekt fisk?
Det är också enkelt att göra mjölkfritt genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Måtten är väldigt ungefärliga, vill du ha mer tesmak så tar du mer te och vice versa. 
Det här är perfekt om du vill göra en enkel smaksättning och har lite te över. Välj te efter vad det som det ska vara till men välj teer som inte har så hårda blad. Oftast är det grönt, vitt eller gult te

Ingredienser

ca 50g smör eller margarin
ca 1 msk använda teblad, gärna grönt japanskt te som exempelvis Sencha kyoto

Gör såhär

Ta fram smöret eller margarinet och låt det bli lite mjukt. Bearbeta i tebladen. Rulla in smöret/margarinet i plastfolie (eller lägg på ett litet fat om formen inte spelar roll) och ståll in i kylen tills det blir kallt.

Servera med exempelvis bakad potatis